Care sunt primii pași pe care un cuplu logodit trebuie să-i facă pentru a începe cu dreptul organizarea nunții lor? - Ajutor ma casatoresc! - MAC Florea

Care sunt primii pași pe care un cuplu logodit trebuie să-i facă pentru a începe cu dreptul organizarea nunții lor?


Cele mai scumpe nunti sunt cele pentru care mirii nu se informeaza bine. O nunta facuta doar dupa recomandarile prietenilor, parintilor sau nasilor te va costa multi bani, te va stoarce de energie iar invitatii nu vor fi nici pe departe multumiti si bucurosi ca au participat la nunta ta.

Cu ce se incepe organizarea nuntii? In nici un caz cu intrebarea „oare cat mai costa o nunta?”

Inainte de a incepe sa calculezi costurile „unei nunti” incepe prin a stabili ce fel de nunta vrei TU, ce asteptari ai de la nunta TA, ce furnizori ai la dispozitie in zona ta si ce asteptari ai de la ei. Cele mai scumpe evenimente ajung sa fie cele la care mirii nu se informeaza bine si nu stiu realist ce inseamna sa organizezi o nunta.

Ca sa stii in ce te bagi ar fi bine sa consulti un specialist fie el organizator de nunti, wedding planner, wedding coach, consultant etc. Numai un specialist iti poate spune cu precizie ce iti scapa, pe ce trebuie sa te concentrezi, cum sa-ti comunici doritele catre furnizorii de nunta pentru ca ei sa inteleaga viziunea ta si sa o puna in aplicare.

Altfel, risti sa cheltui foarte multi bani, sa ajungi la nunta stresat si nefericit si sa constati ca la nunta ta oamenii nu danseaza, nu se distreaza, sunt plictisiti si neimpresionati desi nunta ta a costat dublu sau triplu fata de alte nunti mai vesele la care ai fost.

Stabileste data si locul nuntii

Inainte de a incepe sa cautati formatii, locatii, fotografi, muzica sau orice alt tip de furnizori trebuie sa va decideti cand si unde vreti sa aiba loc frumosul eveniment, nunta. Multi miri pun intrebari de genul „care e cea mai buna data de nunta?” Asta o stabilesti tu. Sigur, exista niste criterii pentru alegerea datei de nunta (postul, luna August care e scumpa si aglomerata) dar in principiu numai tu poti sti ce tip de invitati ai, cand ar fi mai dispusi sa participe la nunta, cat de departe ar fi dispusi sa de deplaseze etc.

Stabileste lista de invitati

Lista de invitati este „instrumentul” cu care lucrezi in planificarea nuntii, busola ta, documentul care iti indica drumul atunci cand te intrebi: sa aduc si muzica populara la nunta? Sa aduc un cocktail bar sau sa pun bauturile pe masa? Sa aleg un meniu clasic sau unul mai exotic? Lista de invitati te ghideaza. Asta daca esti realist si nu pui acolo colegi cu care nu te-ai mai vazut de 5 ani, prieteni de care te-ai despartiti cu scandal, rude pe care nu le suporti, colaboratori cu care ai schimbat 2 vorbe in ultimul an si tot asa.

Stabileste-ti „viziunea” asupra nuntii          

Cum iti vezi tu nunta? Pe cine ti-ai dori sa inviti? Ce ai dori sa le oferi? Pe ce muzica veti dansa? Ce veti manca? Incepe planificarea nuntii cu rezultatul final si continua sa depeni firul nuntii ora cu ora imaginandu-ti tot evenimentul. Apoi incepe planificarea.

Stabileste bugetul nuntii apoi vezi daca „viziunea” si bugetul sunt compatibile.

Esti la inceputul planificarii si ai nevoie de indrumare? Intra in grupul nostru Ajutor, ma casatoresc! si pune-ne o intrebare. Vei primi raspunsuri din multiple directii: de la furnizori, de la mirese, de la mine, Mac Florea, primul si singurul wedding coach din Romania! Click AICI si intra in grup!