Cum să faci din dansul mirilor un moment de emoție autentică și memorabilă pentru toți invitații


  • Acasa
  • »
  • Blog
  • »
  • Dansul mirilor
  • »
  • Cum să faci din dansul mirilor un moment de emoție autentică și memorabilă pentru toți invitații

 

Inimă lângă inima, mână în mână, suflet lângă suflet, așa veți dansa pentru prima dată ca soț și soție la nunta voastră. Dansul mirilor e probabil cel mai încărcat de semnificație moment al nunții după cununia religioasă.

Unora dintre invitați, dansul mirilor le va produce nostalgie, melancolie și puțină tristețe pentru că anii de la nunta lor au trecut repede. Pe alții îi va face fericiți, bucuroși, gata de petrecere. Altora dansul le va stârni bucurii uitate, emoții vechi ascunse prin colțuri de minte și inimă.

Oricum ar fi, un lucru este cert. Dansul mirilor trebuie să trezească emoții puternice în fiecare invitat. Dacă nu trezește emoție, o mare parte din esența momentului se pierde.

Pentru ca dansul vostru să trezească emoții pozitive, aplauze, zâmbete și să nu arate crispat și stresat, ar trebui să știi câteva secrete.  

Cum alegi melodia?

Melodia pentru dansul mirilor e despre voi. Primul pas ar fi să alegeți melodia voastră favorită, un cântec romantic (sau nu), dar care semnifică ceva pentru voi și care are potențialul de a vă pune aripi la picioare și fluturi în stomac. Și nu e neapărat să fie un vals.

Apoi... imaginați-vă această melodie pe boxe, ascultată de toata lumea – e o melodie cunoscută, cu care invitații se pot identifica, sau e un cântec mai obscur, foarte puțin cunoscut?

Are bucăți muzicale care ar putea deveni plictisitoare? Are cuvinte pe care nu ti-ar plăcea ca mama sau bunica să le audă? Gândește-te la melodia pentru dansul mirilor și din perspectiva invitaților, din perspectiva partenerului și dacă totul se potrivește și tu te vei simți mult mai încrezătoare atunci când va veni timpul să dansezi.

Alege o melodie scurtă și emoționantă

Alege o melodie sub 3 minute pentru a evita orice șansă ca tu, partenerul sau invitații să aibă senzația că „dansul ăsta nu se mai termină niciodată iar situația a devenit stânjenitoare.” Daca ai o melodie care îți place dar e prea lungă, roagă DJ-ul sau pe cineva care se pricepe să o editeze. Vei avea melodia preferată fără să ajungi fix în timpul dansului la concluzia că ai făcut o mare greșeală alegând o melodie mult prea lungă.

Îmbracă-te ca să poți dansa lejer

O trenă kilometrică, tocuri înalte, o rochie strâmtă în care abia te poți mișca te vor face să arăți minunat în ziua nunții dar nu te vor ajuta la dans. Iar petrecerea de nuntă e despre dans și cu dans până dimineață. Fă-ți viața mai ușoară și alege pentru dans niște pantofi mai comozi, scapă de voal, scapă de trenă și vei avea un dans minunat și deloc stresant. Combinația de fum greu, podele alunecoase, tocuri stiletto, voaluri, trenă îți va da cu siguranță bătăi de cap iar dansul va fi crispat, rigid și lipsit de emoție.

Pregătește tot momentul, nu doar coregrafia

Dansul mirilor e un moment de magie, un moment de încântare absolută pentru toți invitații. Nunta are multe astfel clipe de încântare. Apariția miresei e un astfel de moment, dansul mirilor și momentul tortului sunt altele.

Pentru ca momentul sa fie unul intens savurat de invitați, aveți grijă ca totul să fie perfect pus la punct. Momentul dansului e destul de complex mai ales dacă aveți efecte speciale care trebuie sincronizate, coordonate pentru ca voi să dansați fără stres.

Pentru ca tu să ai un dans minunat, fără stres și fără senzația că ceva sigur nu va ieși cum trebuie fie pentru că ai uitat să vorbești cu cei de la lumini, fie că ai uitat să dai melodia formației sau DJ ului, fie pentru că n-ai ales niște servicii de calitate pentru a crea o atmosferă romantică la dans, ți-am pus la dispoziție un ghid cu tot ce trebuie să ai în vedere pentru a crea perfect tot momentul dansului, de la melodie la pași, fum greu, efecte speciale.

Află cele 7 secrete ca să scapi de emoție și să îți impresionezi invitații din video-ul pe care l-am pus pentru tine pe Wedflix – cea mai accesibilă platformă de wedding planning pentru mirese deștepte! Fă-ți abonament chiar azi și vei avea acces la o mulțime de idei video, inspirație și informație pentru nunta ta!