Cum să-ți faci un buchet de mireasă WOW la un buget convenabil


Dana Florea, fondator Atelier cu Flori și Cadouri, florist internațional, răspunde întrebărilor arzătoare ale mireselor legate de buchetele si aranjamentele florale pentru nuntă

Fiecare viitoare mireasă și-ar dori să aibă o nuntă de vis, o rochie superbă, o sală de nuntă nouă decorată numai cu flori naturale, un buchet extraordinar din florile ei preferate fie ele bujori, trandafiri, lăcrămioare sau orhidee.

Vrei un buchet de mireasă pe care să îl iubești? Vrei niște aranjamente pentru mese care să arate superb în poze și pe care să nu dai o avere? Vrei să ai niște lumânări de cununie cum n-a mai avut nimeni?

Vreau să-ți ofer chiar aici câteva secrete din spatele cortinei pe care le ofer de obicei doar prietenelor mele.

Astăzi ai ocazia să afli cele mai importante lucruri despre tot ce înseamnă florile naturale la nuntă: cât costă, cine plătește, care e pachetul standard și cum să nu-ți pui nașii să facă febră musculară la cununie.

1. Cum începe colaborarea dintre florist și mireasă?

Totul începe cu o întâlnire față în față. Îmi place să întâlnesc fetele cu care colaborez și să le simt energia. E natural și firesc să ne cunoaștem, să ne descoperim reciproc stilul și chimia și să ne înțelegem pasiunile și dorințele.

La întâlnirea cu o viitoare mireasă prefer să pun următoarele întrebări: știi cum vrei să arate buchetul tău de mireasă? Dacă da, ai poze? Garantez că buchetul tău va arăta ca cel din poze. Dacă nu știi sau nu ai poze care să ne ghideze îți voi mai pune câteva întrebări cum ar fi care e culoarea ta preferată?

DE REȚINUT: Nu putem pune 10 culori diferite într-un buchet pentru că nu ar arăta bine. În loc de culori pure, vom merge pe diferitele nuanțe ale aceleiași culori dar și aici vom putea folosi în buchete maxim 3 nuanțe. Nu putem pune albastru, grena și galben în același buchet. Mergem pe nuanțe cum ar fi alb, roz deschis, roz mai închis eventual roșu ca pată de culoare.

Mi-ar mai fi de folos să-ți cunosc preferințele în materie de flori, stilul în care îți place să te îmbraci și personalitatea. Toate trebuie să fie reflectate de buchetul tău de mireasă. Dacă vrei un buchet pe care să îl adori și pe care să nu mai vrei să îl lași din mână, el trebuie să se muleze perfect pe felul tău de a fi și pe preferințele tale.

2. Ce aranjamente trebuie să avem la nuntă? Cine le plătește?

Pentru că primesc foarte frecvent următoarele întrebări, m-am gândit să răspund aici și să lămuresc situația.

  • Cine plătește buchetul miresei? Mirele.
  • Cine plătește buchetul nașei? Buchetul nașei este cadou din partea mirilor pentru nașă, deci este plătit de miri.
  • Cine plătește lumânările de cununie? Nașii plătesc lumânările de cununie.
  • De câte feluri sunt lumânările și care sunt mai avantajoase? Lumânările pot fi scurte, de 50 cm sau lungi de 1.50 metri. Cele scurte sunt accesibile la preț, ușoare, elegante și nu se rup. Cele lungi sunt foarte grele, se deformează la căldură, se rup când se răcesc și sunt de 3 ori mai scumpe decât cele scurte.
  • Cine plătește florile de piept sau cocardele? Mirii.
  • Cum trebuie să fie asortate florile de piept? Floarea mirelui trebuie să fie o floare din buchetul miresei, floarea nașului trebuie asortată cu buchetul nașei, iar florile pentru părinți trebuie să aibă aceeași nuanță pentru toți și nu nuanțe diferite. Florile pentru cavaleri si domnișoare, purtător, vornic, frați și surori se asortează după preferințe.
  • Cine plătește paharele de miri? Paharele mirilor și nașilor, decorate cu flori naturale, sunt cadou din partea noastră.
  • Cine plătește aranjamentul pe mașină? Mirii.

3. Cum impresionam invitații cu aranjamente florale cu un buget mic?

Multe mirese și-ar dori aranjamente din flori naturale pe mese dar se tem de costurile ridicate ale acestora. Aranjamentele florale cu buget mic se pot face folosind multă verdeață și mai ales flori de sezon. Florile naturale arată minunat și dau un aspect proaspăt și tineresc meselor de prezidiu dar și meselor invitaților. Folosind florile naturale, fie ele și ieftine, veți putea împrospăta atmosfera oricărei săli de nuntă. Florile de sezon costă mult mai puțin. Ca să dăm un exemplu, bujorii costă 5 lei firul in mai și 30 de lei firul în octombrie.

4. Cum să avem grijă de buchetul de mireasă?

Buchetul de mireasă trebuie să reziste minim 12 ore.

Primul și cel mai important sfat pe care vi-l pot da este să nu uitați buchetul în mașină indiferent de vreme.

Un al doilea sfat, la fel de important, ar fi ca în timpii morți, acasă, când nu primiți invitații să puneți buchetul în puțină apă.

Noi, cei de la Atelierul cu Flori și Cadouri, oferim la ridicare un pulverizator special pentru buchetul miresei cu care să pulverizați florile. Apa este esențială pentru un buchet de mireasă frumos chiar și după multe ore. Iar la final, pentru ca buchetul să reziste trebuie să fie iubit, să vă placă, să fie parte din voi.

Buchetul de mireasa trebuie sa fie unic precum mireasa însăși, să o pună în valoare nu să o eclipseze, să nu treacă neobservat dar nici să nu iasă atât de mult în relief încât toate privirile să fie asupra buchetului și nu asupra miresei. E valabil pentru orice ține de mireasă: rochia, coafura, machiajul, totul trebuie să se împletească armonios, să facă un tot, nimic nu trebuie să țipe, să sară în ochi, nici buchetul, nici bijuteriile, nici rochia. Buchetul se face în funcție de înălțimea miresei, modelul de rochie, modelul dantelei de pe rochie, coafură etc

Indiferent de anotimp, primăvara, vara, toamna sau iarna, un florist talentat va găsi niște combinații unice care să rămână în memoria tuturor peste ani.