De ce ai nevoie de un fotograf profesionist pentru nunta


In momentul in care incepi sa-ti cauti furnizorii pentru nunta s-ar putea sa ai un mic soc atunci cand afli preturile si sa te intrebi, chiar si pentru un moment, oare chiar am nevoie de un fotograf profesionist pentru nunta?

Raspunsul e fara doar si poate DA. Am putea face o lista lunga de motive pentru care trebuie sa alegi un fotograf experimentat, profesionist si sa nu recurgi la varul sau unchiul care promite sa-ti faca poze la nunta cum stie el mai bine. Si nu e doar despre a face poze. In realitate, un fotograf profesionist are un rol foarte important in ziua nuntii si unele lucruri pe care trebuie sa le faca s-ar putea sa te surprinda de-a dreptul.

Iata de ce ai nevoie de un profesionist la nunta -  in afara faptului ca face poze:

Va face tot ce trebuie pentru ca voi sa aratati minunat in fotografii

Tu si viitorul sot veti arata (si va veti simti) minunat in ziua nuntii – iar fotograful se va asigura ca toata fericirea de pe chipul vostru este transpusa in fotografii. Da, ai nevoie de un fotograf foarte bun pentru ca el stie toate trucurile meseriei de la lumini la pozitii si se poate asigura ca pozele vor arata cel mai bine. Alege un fotograf cu experienta si te vei alege cu poze care te vor face sa arati ca un fotomodel.

Se va asigura ca nunta ta va arata extraordinar in fotografii

Fotografii de nunta nu fotografiaza doar oameni, ei fotografiaza toate detaliile celei mai importante zile din viata ta, de la invitatii la aranjamentele florale, la tort, locatie, mancare si multe altele. Din nou, folosind lumina corespunzatoare si unghiurile, un fotograf experimentat se va asigura ca fiecare aspect al nuntii arata ca de pe revista.

Fotograful ii va face pe toti sa se simta in largul lor

Faptul ca nu te simti relaxat in fata camerei se vede in poze. Din acest motiv ai nevoie de un fotograf cu o personalitate placuta, care ii poate face pe oameni sa se simta relaxati si increzatori in fata camerei. In realitate, poti sa te simti atat de bine cu fotograful incat sa uiti ca pozezi si ca esti la o sedinta foto. Asta ar trebui sa se intample cu toti cei apropiati tie fie ca e vorba de o mama mai putin increzatoare, de un cavaler de onoare introvertit sau de o domnisoara sfioasa. Un fotograf profesionist ii poate face pe toti sa zambeasca natural si sa se simta bine.

Un profesionist va fi discret si nu va deranja pe nimeni la nunta

Unul dintre cele mai frumoase complimente pe care le poate primi un fotograf de la un cuplu este „abia daca ti-am simtit prezenta!”. Da, fotografii cu experienta sunt experti in discretie si asta inseamna ca nu vei primii blitz-uri in ochi cand incerci sa te concentrezi la slujba de la biserica. Fotografii de nunta au o varietate de obiective la dispozitie asa ca pot sa surprinde momente incredibile de la toate distantele.

Te va ajuta sa respecti orarul nuntii

Un fotograf organizat se va asigura ca se respecta orarul nuntii. El va lucra cu persoana care se ocupa pas cu pas de orarul nuntii pentru a stabili durata de timp alocata portretelor de cuplu, de familie si fotografiilor cu invitatii. In timpul nuntii fotograful se va asigura ca toti si toate se misca conform programului pentru ca fotografiile sa fie realizate la timp si fara sa interfereze cu restul programului.

Va surprinde momentele pe care tu le pierzi

Faptul ca vei avea o multime de prieteni si rude la nunta se va traduce intr-o bogatie de momente memorabile. Iar aici se includ si o multime de momente unice pe care le vei pierde pentru ca vei fi preocupat de altele. Ai nevoie de un fotograf bun care sa surprinda toate aceste momente si amintiri de la cele majore la cele minore dar la care sigur te vei uita cu nostalgie (matusa care danseaza cu foc pe ring, unchiul cherchelit dar bucuros).

Fotograful profesionist stie sa editeze discret pozele

O mare parte din treaba de fotograf se intampla in realitate dupa nunta. In etapa de post productie un fotograf va edita subtil imaginile asa incat sa arate natural dar totusi cat mai bine. De exemplu, are o fotografie superba cu tine exceptand faptul ca ai o mica pata de ruj pe obraz de la prea multe pupaturi. Un fotograf bun poate scoate pata si poate face imaginea demna de pus in rama. Tu s-ar putea nici sa nu observi editarile dar asta e unul dintre motivele pentru care ai nevoie de un fotograf bun si pentru care nu poti alege pe oricine si nici nu-ti poti face singur pozele de nunta.

Te ajuta sa compui un album de nunta

Cu un fotograf profesionist sigur vei avea o multime de poze superbe, demne de pus in rama. Sunt destule cupluri ale caror fotografii stau uitate pe un computer in loc sa arate minunat in albume si tablouri. Nu asa se pastreaza vii amintirile de la nunta. Fotografiile printate de un fotograf vor avea cea mai buna calitate si tot el te poate ajuta sa creezi un album cu cele mai pretioase amintiri.