Multa lume se plange de calitatea mancarii la nunta. De fapt, multa lume renunta sa mai mearga la nunti pentru ca mancarea e mereu cam aceeasi peste tot, lipsita de varietate, fada, muzica e prea tare, prea putin variata, mirii stresati si atmosfera incarcata.
Desi exista varietate, locatiile de nunti arata din ce in ce mai bine, ca sa primesti servicii de calitate trebuie sa stii ce sa ceri, cand sa ceri si pana unde poti merge cu preferintele.
Insa, cand vine vorba de meniul de nunta, n-ar trebui sa permiti nimanui sa faca rabat la calitate pe banii tai. Pentru ca mancarea conteaza. Nunta e despre mancare buna, despre muzica buna si despre dans. Asa ca, ce sa ai in vedere cand alegi meniul de nunta?
1. Mancarea sa arate bine
Asta nu inseamna ca ai nevoie de un meniu sofisticat, de o armata de bucatari cu renume care sa picteze tablouri in farfurii. Nu, nu despre asta e vorba. Mancarea trebuie insa sa arate apetisant, sa fie asezata cu grija pe farfurii, sa-ti faca pofta, sa-ti bucure ochii.
2. Mancarea sa miroase bine
Daca pui intrebari suficiente locatiei de nunta vei putea afla cu cat timp inainte se monteaza aperitivele in farfurie, unde sunt pastrate, cum miroase camera in care sunt pastrate. Daca mancarea nu miroase a proaspat sau mai rau, daca miroase a frigider s-ar putea ca multi invitati sa nu se atinga de ea.
3. Mancarea sa fie proaspata
Procedurile de preparare si timpii de preparare a meniurilor de nunta variaza de la o locatie la alta. De aceea, cu riscul de a deranja unii manageri de sala, bucatari sau proprietari de saloane de nunti, trebuie sa pui intrebari privitoare la cand, cum si unde se prepara mancarea, in ce conditii se depoziteaza si cum va arata la servire. Degustarea meniului nu garanteaza prospetimea mancarii pe care o vei avea la nunta. Ideal ar fi sa mergi la un eveniment care se desfasoara in locatia respectiva sau sa ceri parerea unor cunostinte, rude sau prieteni care au participat la nunti organizate in locatia aleasa de tine. Altfel risti sa te trezesti cu un meniu preparat cu o saptamana inainte, cu un aperitiv taiat de doua zile si depozitate ne
4. Meniul sa fie variat
Avand in vedere ca nuntile sunt din ce in ce mai variate ca invitati (oameni de la oras, oameni de la sat, tineri, seniori, oameni din diferite parti ale tarii si oameni din diverse tari ale lumii), meniul trebuie sa contina cate ceva pentru fiecare. Avand in vedere ca exista din ce in ce mai multi oameni cu restrictii alimentare (vegetarieni, vegani, raw vegani, copii, oameni cu intolerante si alergii) invitatii ar trebui intrebati ce preferinte au pentru ca tu sa poti comanda meniuri si pentru ei. Nu e normal ca un vegetarian sa vina la nunta ta si sa stea flamand sau sa manance numai legumele de la aperitiv.
5. Meniul sa fie potrivit cu gusturile invitatilor
Daca ai invitati mai pretentiosi si vrei sa-i impresionezi alege sa introduci in meniu si ceva deosebit. Poti alege ceva aparte la aperitiv insa nu transforma tot meniul intr-o combinatie exotica de gusturi pe care majoritatea invitatilor nu le cunosc. Chiar daca tu si o parte din prietenii tai apreciati mancarea indiana, chinezeasca, meniurile gourmet din restaurante cu renume, carnea de rata, strut sau fois gras, ai in vedere pe toata lumea. Fiecare trebuie sa regaseasca ceva „mancabil” in farfurie.