Nuntă la fast food? Pro sau contra? Amuzant sau riscant?


Sincer, te-ai gândit vreo secundă că ai putea să-ți faci nunta la McDonald's?

Probabil că nu. Tu, ca viitoare mireasă, n-ai luat niciodată în calcul un meniu fast food, o nuntă la buget, cu costuri minime. Însă alții au făcut-o deja așa că McDonalds a creat un meniu special numit McWedd, adică meniu de nuntă la fast food . Iar în Hong Kong, cererea de meniuri pentru nunți a fost chiar foarte mare.

Acest meniu ”de nuntă fast food” include un bufet cu burgeri și un tort cu mai multe etaje făcut din faimoasa plăcintă cu mere de la McDonalds. Problema e că McDonalds nu va permite consumul de alcool pentru că în restaurantele tip fast food, deși se pot face nunți, consumul de alcool nu este permis.

Trebuie să recunosc, știrea asta m-a făcut să zâmbesc. Dacă stai să-ți imaginezi mirese în rochii de prințesă, cu tiare și coronițe pe cap între pereții unui McDonalds îți vine să râzi ca la un film de comedie.

Însă apoi, stai și te gândești.

Mie personal mi-a venit în minte o conversație cu o viitoare mireasă care a ținut să îmi specifice că ”n-aș accepta sub nicio formă ca invitații mei să aibă parte la nuntă de niște toalete precum cele de la fast food.”

Cuvintele ei m-au ajutat să înțeleg că în realitate, sunt multe mirese care, deși fără voia sau vina lor, aleg să se căsătorească în locații cu pretenții dar care arată mai mult ca un fast food decât ca o locație de nunți.

 Lipsa de informație își spune cuvântul și multe mirese sunt ”păcălite” cu fotografii alterate în photoshop, cu oferte, pachete și reduceri și ”tentate” de prețuri mici, ajung să-și facă nunta în condiții greu de imaginat.

Mi-au venit în minte toate locațiile care:

  • Arată atât de steril, de lipsit de finețe și de căldură încât cu greu le poți diferenția de atmosfera unui fast food.
  • Unde invitații sunt forțați să se amestece cu alți invitați, de la alte petreceri, poate invitați în costume de baie care petrec la piscină, copii care țipă, exact ca la orice fast food.
  • Unde mâncarea servită are acel aspect uniform, lipsit de culoare și gust de ”carton” ca orice meniu ”industrial” creat și servit de orice fast food.
  • Unde băile sunt atât de murdare încât invitații sunt practic forțați  „să se țină” până acasă, exact ca atunci când ies în oraș la fast food.

Sigur, fiecare își face nunta cum vrea și unde vrea. Diversitatea e normală și dacă ai în plan o nuntă la buget, o poți face însă e bine să ai în vedere și experiența pe care vrei să o oferi invitaților tăi.

Noi suntem aici pentru cei care vor nunți frumoase, nunți de la care toți invitații pleacă mulțumiți, plăcut impresionați, bine hrăniți și binedispuși.

Dacă vrei o nuntă la buget, ai grijă ca experiența să nu fie totuși una de fast food în sensul negativ al cuvântului.

Informează-te înainte de a alege o locație, cere detalii, vizitează toaletele, bucătăria, gustă mâncarea pentru ca experiența ta să fie una de prințesă Disney nu una de figurină de plastic de la meniul fast food.