Eticheta la nunta? Zambetul sincer si bucuria autentica!


La ora la care scriu aceste randuri e in sfarsit liniste. A mai trecut un weekend plin de nunti frumoase. Imagini, sunete, mirosuri si fete zambitoare mi se perinda inca prin fata ochilor. Insa ceva nu-mi da pace. Desi toata lumea pare multumita, ecoul nuntilor spune altceva. Oaspetii se plang uneori ca n-au primit destula atentie. Mirii le-au parut reci, indiferenti si uneori de-a dreptul nepoliticosi.

 

Si sigur n-au avut intentia sa fie asa. Undeva s-a produs un blocaj. Ceva i-a impiedicat sa fie ei insisi, sa se exprime liber, sa imbratiseze cu drag pe fiecare invitat, sa stranga mana tinerilor si batranilor deopotriva si sa fie gazde minunate. Poate emotiile, poate oboseala, poate vartejul de sunete si lumini i-a facut sa devina inhibati. Nu stiu.

Asa ca te invit direct pe tine care imi citesti randurile si care probabil ca mai ai ceva timp pana la nunta sa-ti pui urmatoarele intrebari si sa le gasesti raspunsuri personale.

 

Ce anume te-ar impiedica sa dai suficienta atentie oaspetilor tai in ziua nuntii?

Ce anume te-ar impiedica sa fii degajat, relaxat, bucuros, sa zambesti cu gura pana la urechi plin de fericire si implinire sufleteasca?

 

Aparent ne dorim din tot sufletul sa facem o nunta. Zice-se ca fetele viseaza de mici la ziua nuntii lor si ca au totul planificat in minte pana la cele mai mici detalii. Cunosc foarte multi miri care s-au pregatit intens pentru ziua nuntii. Au ales numai lucruri unul si unul, au pus pe mese buchete splendide de flori naturale parfumate, au adus muzica buna, mancare delicioasa, s-au ingrijorat, au pierdut nopti, au slabit si s-au stresat la maximum. Prinsi in vartejul propriilor emotii si griji au uitat ca oaspetii au nevoie de toate acestea si de inca ceva: mai multa atentie.

Departe de mine gandul de a le reprosa ceva. M-am simtit destul de bine la nuntile lor insa as dori sa ofer ce stiu eu mai bine: un sfat si o incurajare.

 

Cum sa te comporti la propria nunta?

Cat mai natural. E ok sa razi si sa plangi. E si mai ok sa dansezi dezlanat, cu tot corpul, cu tot sufletul si sa lasi bucuria sa te patrunda pana la ultima fibra. E ok sa fii tu insuti si sa incerci cu toata puterea sa ramai tu insuti chiar daca te afli intr-un context nou, care te sperie putin si in care nu te-ai mai aflat pana acum.

 

Asa ca nu alege pentru nunta ta nimic din ce nu te reprezinta. Nu incerca sa pari ceea ce nu esti. Incearca sa ai o atitudine pozitiva si niciodata nu te gandi ca nunta ta e ceva care trebuie sa treaca mai repede pentru ca viata ta sa-si reia cursul normal.

 

Nu te stresa, cere ajutorul familiei, invata, informeaza-te si incearca sa delegi toate sarcinile care pot fi delegate pentru ca tu sa fii liber sa te bucuri de invitatii tai si ei de tine.

 

Nunta e un prilej de mare bucurie, e un eveniment unic pe care il pregatesti ani de zile. Si care oricum trece cat ai clipi din ochi. Nu lasa frustrarea si oboseala sa transpara si sa te impiedice sa oferi tuturor o farama din fericirea care stiu ca iti umple sufletul.

 

Ai grija de oaspetii tai, ai grija de nunta ta si fii mereu cu zambetul pe buze! Ai si de ce! Doar e prima si ultima nunta pe care o organizezi!