Vrei să arăți minunat în ziua nunții?
Vrei ca machiajul să arate impecabil, să reziste toată ziua și toată noaptea?
Vrei să fii sigură că pielea e perfect curată, fără iritații și fără pete? Vrei ca machiajul să te pună în valoare, nu să arate ca o mască?
Știm că vrei multe și că nu ești sigură cum să ajungi la rezultatul dorit mai ales dacă nu cunoști make up artistul, nu te machiezi prea des și nu știi ce înseamnă un machiaj complet al feței.
Iată 10 răspunsuri la 10 întrebări esențiale despre machiajul de mireasă. Ca să arăți fantastic în marea zi.
1. Cu cât timp înainte trebuie să ne facem programare la machiaj?
Răspunsurile variază.
Însă dacă vrei să fii sigură că ai loc la make up artistul preferat, în ziua dorită și mai ales între orele dorite de tine atunci fă programarea cu 1 an înainte. Machiajul se face dimineața, până în ora 11 și dacă vrei să găsești loc la ora dorită de tine trebuie să faci o programare cât mai din timp.
De obicei, programarea la machiaj (și coafor) se face cu 1 an înainte mai ales dacă ai nunta în luna August. Când ai ales data nunții și ai semnat contractul cu salonul, ar fi bine să faci și o programare la machiaj pentru că make up artiștii buni sunt de obicei extrem de aglomerați în sezonul de nunți.
Da, salonul, muzica, fotografii trebuie aleși din timp dar la fel de importantă este alegerea make-up artistului și coaforului. Nu lăsați pe ultima sută de metri pentru că riscați mult. Programarea la machiaj se face cu minim 6 luni, maxim 1 an de zile înainte.
2. Este necesară o probă de machiaj?
Da, proba este recomandată mai ales atunci când nu cunoști make up artistul. Dacă vii dintr-un alt oraș și nu cunoști persoana care te va machia sau dacă n-ai mai fost niciodată la acel make up artist, indicat ar fi să faci o probă. Asta ca să fii sigură că totul arată cum îți dorești.
3. Cum ne alegem machiajul?
La machiaj ținem cont de culoarea ochilor, de culoarea părului, de forma feței. De exemplu, dacă ai ochii albaștri, nu te vei machia tot cu albastru. Încercăm să ne machiem folosind culori complementare, care se pun în evidență una pe alta, nu unele care se anulează reciproc. La ochii negri se potrivește cam orice tip de machiaj.
Sfat important! Ca mireasă, ar fi bine să nu alegi un machiaj colorat. Nu punem foarte multe culori pe față pentru că vom avea poate un buchet mai colorat, poate un detaliu colorat pe rochie, pantofii etc.
4. Cu ce asortăm machiajul?
Machiajul se poate asorta cam cu orice, însă cel mai simplu este să îl asortăm cu buchetul de mireasă pentru că el este mereu în prim plan, în partea superioară a corpului și apare în toate fotografiile.
Machiajul se mai poate asorta cu stilul rochiei de mireasă. De exemplu, dacă avem o rochie foarte încărcată, cu multe accesorii strălucitoare, machiajul ar trebui să fie puțin mai temperat.
5. De câte păreri avem nevoie la alegerea machiajului?
De cât mai puține.
Multe persoane vor dori să își exprime opinia în legătură cu machiajul însă nu vor face altceva decât să vă streseze și să vă deruteze. S-a întâmplat ca după o probă, mireasa să vină cu tot felul de idei culese de la prietene, rude, mire cărora nu le-a plăcut una sau alta. Indicat ar fi să știm destul de bine ce ne place, cu ce ne stă bine și să limităm la 2-3 persoane cărora să le arătăm machiajul înainte de nuntă. E bine să ținem cont că la probă mireasa nu este îmbrăcată de nuntă, nici coafată. Așa că machiajul este scos din context și nu spune mai nimic.
6. Ne machiem înainte sau după coafor?
Părerea generală a make up artiștilor este că machiajul ar fi bine să se facă înainte de coafor. Dacă ești deja machiată, coafura se creează mai bine pentru că ai deja definite forma părului, șuvițele, culoarea, voalul, accesoriile de păr. Dacă ești deja machiată, coaforul își va putea adapta mai bine creația în funcție de ce se vede deja pe față. O față ștearsă, nemachiată, cu cearcăne, nu inspiră coaforul sau poate da impresia greșită.
7. Se recomandă gene fir cu fir sau gene bandă?
Genele bandă au mai multe avantaje din punctul de vedere al make up artiștilor. Genele bandă sunt mai ușor de adaptat, sunt mai flexibile și mai ales există o varietate imensă din care mireasa poate proba. Dacă ți-e teamă că se vor dezlipi poți lua cu tine un adeziv de gene cu care le poți fixa mai bine în caz de nevoie.
8. Cum ne îngrijim tenul înainte de nuntă?
Primul și cel mai important lucru este curățarea foarte bună a tenului în săptămâna de dinaintea evenimentului – gomaj sau peeling enzimatic. Apoi se recomandă un tratament cosmetic complet pentru un ten luminos și gata pregătit pentru machiaj. Important! Nu se merge la solar în săptămâna nunții pentru că pielea se înroșește.
9. Ce reguli trebuie urmate pentru ca machiajul să reziste cât mai bine?
Cea mai importantă regulă! Dacă vrei ca machiajul să reziste, ferește-te de invitații pupăcioși. Indicat ar fi să nu lași pe nimeni că îți atingă fața la nuntă însă dacă acest lucru nu este posibil, atunci redu numărul la minim. Machiajul se degradează rapid la atingere, la căldură, la transpirație și la grăsime. Așa că nu sta prea mult în soare, folosește o pudră compactă pentru retuș și un ruj rezistent la transfer dacă vrei să mănânci.
10. Ce trebuie să conțină trusa de urgență în materie de machiaj?
Șervețele umede și uscate, pudră compactă, ruj, blush, o paletă mică de machiaj pentru retușuri și un spray de fixare pentru machiaj.