Rochie de mireasă veche de 150 de ani pierdută la curățătorie


O rochie de mireasă vintage a fost pierdută după ce curățătoria la care a fost lăsată a dat faliment.

Tess Newall moștenise rochia de mireasă a stră-stră-străbunicii ei, pe care a dus-o la o curățătorie din Edinburgh, Marea Britanie. Rochia a ajuns la curățătorie în Septembrie, iar în Octombrie locația a dat faliment. Curățătoria a fost pusă sub sechestru și nimeni n-a putut intra în ea o perioadă.

Atunci când Tess a mers să-și recupereze rochia, a găsit locația sigilată și nimeni nu i-a putut da detalii despre ce se întâmplase cu moștenirea ei atât de prețioasă și de veche, rochia de mireasă de 150 de ani.

Rochia a fost găsită după ce Tess a postat apeluri disperate pe Social Media. Postarea ei, în care spunea povestea rochiei și cerea detalii oricui ar fi știut ceva despre ea, a fost share-uită de peste 200.000 de ori pe Social Media.

Într-un final, nepotul patronului curățătoriei, care aflase despre povestea rochiei pierdute de pe internet, a intervenit și a cerut unchiului lui ceară firmei care i-a pus sechestru să îi dea voie să caute printre lucrurile rămase în curățătorie.

Patronul a căutat, și a găsit într-un colț, ceea ce părea doar o grămadă de dantelă veche. După ce s-a uitat cu atenție a descoperit rochia și a telefonat proprietarilor.

Din păcate, firma care pusese sechestru pe curățătorie, nu le-a dat voie să ia rochia până când nu s-au întocmit toate procedurile legale. Așa că rochia cea veche a luat drumul orașului Glasgow și iar apoi a fost returnată după o perioadă de timp proprietarilor.  

Tess a declarat că vrea să curețe și să restaureze rochia însă va apela la o curățătorie specializată în dantelă veche, din Londra. ”O voi curăța undeva unde voi putea ține constant ochii pe ea. Nu-mi permit să o pierd din nou. Deja a trecut prin prea multe.”

Într-un final, Tess a curățat și purtat rochia de mireasă a stră-stră-stră bunicii ei la propria nuntă și a fost extrem de fericită. 

Rochiile vintage sunt la mare căutare în ultima vreme și multe viitoare mirese le preferă pentru că au mult mai multă personalitate. În plus, sunt și mai ieftine decât rochiile normale și mai mult decât atât, sunt piese unicat. 

Dacă ești în căutarea rochiei de mireasă, nu strică să te întrebi ce a purtat bunica sau stră-bunica sau chiar mama ta. Rochia poate fi bineînțeles modificată, modernizată însă aerul vintage și amintirile vor rămâne intacte și te vor face să te simți cu adevărat specială în rochia ta moștenire de familie. 

Ca să nu te trezești în situația în care nu-ți mai găsești rochia, nouă sau veche, îți recomandăm să apelezi doar la firme de curățătorie și croitorie specializate, cu vechime, pe care să te poți baza. Comunicarea este cheia așa că pune cât mai multe întrebări înainte de a semna un contract, de a da un avans și de a-ți lăsa soarta nunții pe mâna unui atelier, a unui magazin sau a unei croitorii. 

Pentru un contact direct cu mirese și furnizori serioși din industria nunților, îți recomandăm să intri în grupul Ajutor, mă căsătoresc! unde vei putea pune întrebări unor persoane autorizate, care îți pot da răspunsuri corecte și chiar îți pot da niște ponturi direct din industrie. --- https://www.facebook.com/groups/ajutormacasatoresc