Top 10 idei de cadouri pentru nașii de cununie


Nașii, părinții spirituali ai noii familii, merită un cadou de apreciere și mulțumire din partea mirilor pe care îi însoțesc pe noul drum al căsătoriei.

În multe regiuni ale țării, cadoul pentru nași face parte din tradiția nunților și ar fi nepoliticos să se scape din vedere acest aspect. În alte regiuni, cadoul nu are o importanță atât de mare sau nu se oferă deloc. Înainte de a decide să luați sau să nu luați un astfel de cadou, ar fi bine să vă interesați care este practica în zona în care vă aflați.

Alte aspecte de care trebuie să țineți cont în alegerea cadoului ar fi gradul vostru de rudenie sau prietenie cu nașii pe care i-ați ales, vârsta, starea lor materială și mai ales preferințele lor în materie de decor, călătorii, bijuterii etc.

Ce cadouri ati putea sa luati nasilor?

1. Electrocasnice

Electrocasnicele (mașini de spălat sau uscătoare de rufe, aragaz, cuptor cu microunde, mașină de pâine, blender, aspirator, stație de călcat etc) sunt cele mai la îndemână și mai practice cadouri pe care le puteți lua nașilor. Asta dacă au nevoie de ele. În multe cazuri, pentru ca afla mai exact ce anume ar fi necesar să luați din această categorie, ar fi indicat sa puneti cateva întrebări altor rude sau de o simplă întrebare directă pusă chiar nașilor. În acest fel veți evita să dați banii pe ceva ce ei au deja sau pe ceva ce nu folosesc din principiu.

2. Accesorii pentru gătit

Dacă nașii sunt pasionați de gătit le puteți lua un set de oale de foarte buna calitate, portelanuri, un set de farfurii pictate manual, un set pentru picnic, vesela de calitate cu un design deosebit, un set de accesorii și față de masă pentru ocazii speciale și alte asemenea.

3. Set de baie personalizat

Un set de baie format din 2 prosoape și 2 halate de baie de foarte bună calitate poate fi un cadou practic dar și simbolic pentru nașii voștri.

4. Ceasuri

Ceasurile de mână sau de birou pot fi considerate cadouri practice pentru nași dacă aceștia poartă sau folosesc astfel de obiecte în casă. Un ceas de birou personalizat cu data nunții și numele nașilor poate face o impresie foarte bună. În unele magazine puteți găsi niște ceasuri de perete ingenioase 3 în 1, ceas, oglindă și ramă foto în care aceștia pot pune poza de la nunta voastră.

5. Bijuterii

Bijuteriile pot fi cadouri inspirate pentru multe tipuri de nași. Cei mai multi vor aprecia bijuteriile mai ales dacă sunt de la branduri de top. Pentru nașă alegeți o pereche de cercei și un pandantiv plus o casetă frumoasă de bijuterii iar pentru naș fie un ac de cravată din aur, personalizat, fie butoni din aur de la brandul preferat de el. Bijuteriile din aur se potrivesc mai ales dacă aveti nași cu stare materială bună pentru care nu prea știți ce să cumpărați pentru că nu le trebuie nimic.

6. Icoane

Pentru nașii care apreciază astfel de cadouri, o icoana argintată poate fi cel mai de preț cadou de la voi. Dacă nașii sunt prieteni apropiați sau rude veți ști cu siguranță dacă un astfel de cadou ar fi potrivit pentru ei.

7. City break

Un city break, bilete de avion, o vacanță all inclusive singuri sau alaturi de voi poate fi un cadou foarte nimerit pentru nașii cărora le place să călătorească și să descopere locuri noi.

8. Vouchere pentru o zi la spa

Cine n-ar fi impresionat de un astfel de cadou relaxant?

9. Bilete la concert

Dacă aveți nași amatori de concerte și ați aflat de unul la care își doresc foarte mult să meagă ar fi frumos să le cumpărați chiar voi biletele și să le faceți cadou. Asta dacă știți că nu și le-au cumpărat deja.

10. Tablouri, statuete sau alte opere de artă

Pentru nașii iubitori de opere de artă puteți cumpăra un tablou valoros sau o statuetă pe care să le dăruiți cu drag în amintirea nunții voastre. Dacă ideea tabloului vă încântă dar nu ca operă de artă, puteți comanda un tablouri cu mesaje sau fotografii personalizate.

Înainte de a alege cadoul ar trebui să știți și momentul în care îl veți înmâna pentru că mesajul cadoului va fi diferit.

Cadoul poate fi înmânat la vizita în care îi cereți de nași (cadoul prin care le cereți să accepte propunerea), la gătitul miresei (mulțumim pentru că ați acceptat), în mijlocul nunții (cadoul cu strigare prin care îi lăudați) sau după nuntă (ca multumire pentru implicare și efortul depus).