Cum sa planifici cea mai tare nunta si sa fii sigur ca n-ai uitat nimic


O nunta dureaza aproximativ 8 ore. Si pentru aceste 8 ore te pregatesti ani de zile. Oare merita?

Acum 15 ani, obosit mort dupa prima nunta organizata in salonul meu, ti-as fi spus sa nu te complici. Astazi, dupa peste 1000 de nunti organizate in saloanele mele, pot sa spun cu mana pe inima ca da, merita sa-ti dai tot interesul si sa creezi acea nunta la care visezi.

Stiu ca ai planuri mari si ca ti-e teama.

Stiu ca ai asteptari si mai mari de la ziua nuntii si ca ti-e greu sa lasi controlul nuntii tale pe mana unor oameni pe care aproape nu-i cunosti. Cu toate astea, merita. Merita sa-ti vezi prietenii dansand la nunta, merita sa-ti vezi parintii cu lacrimi de bucurie in ochi si nasii, viitoarea familie felicitandu-te pentru organizare.

Merita sa faci o nunta cu o sigura conditie:  sa nu-ti amanetezi urmatorii 10 ani din viata pentru ziua nuntii.

O nunta reusita te va umple de energie pentru multi ani si va fi cel mai bun start in casnice pe care il poti avea. Am auzit multe cupluri amintindu-si cu nostalgie ziua nuntii, ziua in care au fost atat de emotionati incat abia puteau sta in picioare. Oricat de emotionat ai fi, la finalul nuntii o intrebare va fi pe buzele tuturor celor din familie: „v-ati scos banii?” Toti vor sa stie daca v-ati acoperit cheltuielile nuntii sau ati ramas cu datorii.

Si stii din ce motiv e toata lumea ingrijorata? Pentru ca banii sunt mereu motiv de cearta in familie.

Am auzit de foarte multe certuri cu privire banii de la nunta ani de zile dupa ce evenimentul se consumase. Am auzit certuri privitoare la credite, la cheltuieli, am vazut prieteni care nu s-au mai vorbit niciodata pentru ca au pus prea putini bani in plic la nunta.

Intr-o seara, acum 4 ani, am deschis un caiet mare si am inceput sa scriu. Am si astazi caietul, il pastrez ca amintire pentru ca in el am pus primele mele ganduri pentru ceea ce urma sa devina Wedflix.

Aveam sute de lucruri de spus, imi era capul plin de idei pentru viitorii miri. Aveam o dorinta nebuna de a impartasi cu toti cei pe care ii intalneam ceea intelesesem despre nunti in toti acest timp. Aveam deja multi ani de cand organizam nunti, vazusem enorm de multe lucruri bune si rele si voiam sa le impart cu toti mirii pe care ii intalnea. Am hotarat, intr-un final, sa le dau o forma, sa le fac usor de inteles, usor de aplicat pentru toti mirii si sa creez un ghid, un plan pentru nunta de la A la Z.

Tot atunci, am hotarat sa pun pe hartie formula nuntii de succes si fara datorii, primul si cel mai important lucru pe care trebuie sa il stii inainte de a incepe sa planifici o nunta. Atunci am descoperit ca indiferent de marimea nuntii, de locul in care o faci, totul se poate reduce la o formula simpla care odata aplicata te poate scapa ceea ce stiu ca te deranjeaza deja: problema invitatilor care nu confirma, nu vin si te lasa cu meniuri de platit la nunta.

Nu crezi ca banii sunt o problema?

Cea mai frecventa intrebare pe care o pui pe parcursul planificarii nuntii este intrebarea CAT? Cat costa, cati invitati, cate meniuri, cate kilograme de tort, cati litri de vin si tot asa. Nunta e matematica iar emotia este de multe ori estompata de cifre reci, seci si clare.

Formula nuntii de succes si fara datorii e simpla si te poate scoate din nenumarate probleme.  Începe cu ea si continua pas cu pas ca sa afli ce trebuie sa faci pentru ca nunta ta de vis sa prinda contur.

Ai nevoie de un salon bun, de un salon pe care invitatii tai sa il aprecieze. Sunt multe saloane in zilele noastre, enorm de multe si toate arata excelent la exterior. Toate vor sa te atraga cu reduceri si pachete avantajoase. Sunt proprietarul a 5 saloane de nunti si crede-ma ca tot ce am de spus despre saloanele de nunti e pe bune. Am fost la sute de nunti in toata tara, am vazut atat de multe saloane incat pot sa-ti spun de la usa si dintr-o privire daca ce au de oferit e real sau daca ar trebui sa treci mai departe.

Multitudinea de oferte nu-ti face viata mai usoara nici la saloane, nici la muzica, nici la fotografi si videografi. Cu cat ai de ales dintre mai multi cu atat devii mai nehotarat si ti-e mai greu sa te decizi.

Pe ce te bazezi cand ai de ales intre o formatie si alta? In principiu pe pret. Da, stiu, le-ai auzit cantand si ti-au placut. Insa cine iti garanteaza ca la nunta ta vor canta la fel? Cine iti garanteaza ca macar vor veni in acceasi formula? Contractul? Contractul e cam egal cu zero daca formatia n-a venit in ziua nuntii sau daca fotograful ti-a promis pozele intr-o luna si dupa 1 an nu mai e de gasit pentru ca a plecat la munca in Spania.

In ziua nuntii trebuie sa fii linistit, sa ai deja o relatie cu oamenii pe care i-ai angajat si sa stii sigur ca te poti baza pe ei. Nu contractele te salveaza ci felul in care ai ales sa discuti cu oamenii alesi si relatia pe care o ai cu ei.

E normal sa pui multe intrebari, e normal sa vrei sa stii cat mai multe despre ei, despre cum lucreaza, despre ce valori au, despre ce practici au si asta n-o poti face daca nu intri putin in detalii. Te gandesti probabil ca n-ai de unde sa stii toate detaliile. Pana la urma, nu esti wedding planner sau specialist in nunti. Nu vreau sa te sperii insa am pus in Wedflix detalii cat sa zapacesti orice amator fie el DJ, manager de salon, manager de formatie, manager de cofetarie etc.

Nu vreau sa pun in dificultate mirii sau furnizorii ci sa-i ajut si pe unii si pe altii sa creeze doar evenimente memorabile, evenimente care se vor termina cu strangeri de mana si multumiri si poate relatii pe viata nu cu resentimente, certuri, lacrimi de frustrare, recenzii negative si nemultumiri.

Tot ce vreau sa-ti spun astazi e simplu: cauta-ti aliati, cauta persoane de incredere pe care sa te poti baza, cauta oameni care sa te ajute nu care sa te traga in jos.

Fa-ți cont pe Wedflix si iti garantez ca vei gasi in el peste 100 de idei bune si pe care sa le poti aplica nuntii tale. Am pus in el informatie care a ajutat deja multi miri, zeci si zeci de idei bune, intrebarile esentiale pe care trebuie sa le pui furnizorilor tai, lucrurile importante la care trebuie sa fii atent inainte de a te intalni cu oamenii carora le vei incredinta nunta ta.

Sunt aici ca sa te ajut, sunt aici ca sa-ti atrag atentia asupra unor aspecte esentiale care iti pot duce nunta de la stadiul de plan la cea mai frumoasa zi din viata ta. Sunt Mac Florea si vreau sa fiu cel care te va ajuta sa ai o nunta de succes si fara datorii!