Nimeni n-a plecat de la Power Miresici trist, suparat, extenuat si nimeni n-a simtit ca si-a pierdut timpul. Toata lumea a plecat energica, pozitiva, cu mintea plina de idei si cu dorinta de a pune in practica sfaturile primite.
De la care eveniment se mai pleaca astazi cu zambetul pe buze si cu multumirea in suflet? Poate de la stand up comedy reusit, de la un concert, teatru, practic de la orice are tangente cu spectacolul bun, de calitate. In niciun caz de la scoala, facultate, seminar si nici macar de la nunta.
In trecut cele mai multe nunti erau asociate cu bucuria si distractia insa astazi despre cele mai multe se poate spune doar atat: „s-a dus si asta, bine ca am scapat, pe la 1 eram acasa”.
Power Miresici, seminarul pe care l-am organizat in martie in Galati, Iasi si Bucuresti ne-a deschis tuturor ochii asupra posibilitatilor reale de a deveni mai buni folosind o metoda pe care profesorii clasici ar cataloga-o drept o gluma proasta: invatarea prin distractie.
Ideea de a invata lucruri fara sa stai teapan in scaun tot timpul, ideea de spectacol, lumini, muzica, miscare, interactiune este straina scolii clasice si straina multora dintre noi.
Educatia activa, educatia prin miscare, prin joaca, prin entertainment nu e un trend nou si trecator ci o metoda dovedita prin care oamenii (adulti si copii) retin mai usor lucruri utile, practice, prin asocierea cu rasul, dansul, distractia, energia, senzatia de bine. Teatrul are radacini in antichitate si preistorie, de ce oare am incetat sa-i mai vedem utilitatea in educatie?
Scoala clasica oboseste. Stilurile de invatare pasiva ne-au omorat neuronii ani la rand iar cei mai multi dintre noi nu-si mai aduc aminte nici fractii, nici limbi straine, nici rauri si lacuri turuite la tabla in scoala generala. Toti ne aducem aminte ca ne plictiseam teribil la ore si ca asteptam pauza ca pe o binecuvantare.
Ultimele studii arata ca elevii invata mult mai multe lucruri in pauze decat in timpul orelor. Jocurile copilariei, interactiunea dintre copii, limbajul, miscarea au fost studiate intens in ultima perioada iar rezultatele sunt clare: stilul clasic de invatare pasiva trebuie sa dispara.
Monotonia, lipsa de miscare, lipsa de interactiune amorteste creierul, scade energia, scade nivelul de retentie a informatiei si ne transforma in mici drone amortite, adulti care nu stiu sa invete decat tocind ore in sir pentru examene si dorindu-si sa scape cat mai curand de orice tine de carti, seminarii, examene etc.
Am dorit sa facem altceva si am reusit! Am creat de la zero un concept, un spectacol, un mod de a intelege si un mod de a face nunti! Multumim tuturor participantilor, sponsorilor, partenerilor media si oamenilor care ne-au sustinut din umbra! Nu ne oprim aici! Promitem ca vom reveni!