La ce să fii atent dacă trebuie să-ți amâni nunta din cauza Coronavirusului Wedding coaching - Ajutor ma casatoresc! - MAC Florea

La ce să fii atent dacă trebuie să-ți amâni nunta din cauza Coronavirusului


Mulți miri, în special cei care au nunțile în luna Mai 2020, vor decide în perioada următoare să-și amâne nunțile din cauza pandemiei de Coronavirus. Nu e o decizie ușoară dar e DECIZIA CORECTĂ! Chiar dacă vă veți simți supărați, triști, nervoși sau stresați, e bine să știți că amânarea nunții nu înseamnă anularea nunții. Însă, dacă vă doriți să amânați nunta fără stres și fără dramă, comunicați, comunicați, comunicați atât cu furnizorii cât și cu invitații.

1. SFAT IMPORTANT!

Credeți că pandemia de Coronavirus și toate restricțiile impuse de guvernele țărilor europene vor fi ridicate în următoarele 2-4 sau chiar 6 săptămâni? Probabil că nu! Încercați să amânați nunta pentru o dată cât mai îndepărtată, o dată de care puteți fi siguri. Asta ca să vă desfășurați nunta în cele mai sigure condiții. Altfel va trebui să treceți din nou prin stresul amânării sau anulării unor contracte.

2. Luați IMEDIAT legătura cu furnizorii voștri de nuntă!

Mulți miri evită să înceapă orice discuție privitoare la amânarea nunții lor de teama de a nu primi și mai multe vești proaste. ATENȚIE! Cu cât luați mai repede legătura cu furnizorii voștri, cu atât mai mari sunt șansele de a găsi o dată viitoare disponibilă pentru nunta voastră. Grăbiți-vă însă pentru că nu veți fi singurii care vor căuta date viitoare disponibile în următoarea perioadă!

Furnizorii voștri nu vor să piardă contractele cu voi și sunt dispuși să vă găsească o altă dată dacă îi anunțați din timp că ați decis să amânați nunta. Nu vă cramponați de o dată anume. Fiți flexibili pentru că este în interesul vostru să aveți o nuntă extraordinară, cu furnizorii buni pe care i-ați ales.

3. Creați un grup privat de Facebook, adăugați-vă invitații și comunicați cu ei.

Faceți asta imediat ce ați decis amânarea nunții. Creați grupul și anunțați-vă invitații că ați decis amânarea nunții chiar dacă nu aveți încă o altă dată stabilită. Țineți-vă la curent invitații cu eventualele date de nuntă pe care le luați în considerare pentru ca ei să-și poată face planurile conform cu datele anunțate sau propuse de voi.

4. Pierdem sau nu AVANSUL?

Dacă veți comunica rapid cu furnizorii voștri și veți găsi împreună cu ei o nouă dată la care sunt disponibili, nu veți pierde în nici un caz avansul. Avansul se pierde în caz de anulare, nu de amânare.

5. Și dacă trebuie să ANULĂM CONTRACTUL?

Nu faceți o tragedie din anularea unor contracte dar aveți în vedere că vă veți face nunta într-o perioadă dificilă din multe puncte de vedere. Păstrați-vă calmul pentru că veți avea nevoie de multă energie pentru a restabili ordinea în organizarea nunții voastre. Nu toate lucrurile vor merge ca pe roate. Unii furnizori vor fi disponibili la o altă dată, însă alții nu. Va trebui să găsiți alți furnizori buni într-o perioadă extrem de dificilă, când o mulțime de miri vor fi în căutare de date de nuntă și de alți furnizori.  Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să știți cum să comunicați cu furnizorii voștri.

Este posibil unii furnizori să fie disponibili la noua dată aleasă de voi, însă nu toți. Cu unii dintre ei va trebui să anulați contractele. Unii vă vor returna avansul, alții nu, depinde de ei și de cele scrise în contract. Citiți cu atenție contractele pe care le-ați semnat pentru că acolo ar trebui să scrie condițiile în care vă veți putea sau nu primi avansul în cazul anulării evenimentului.

6. In condițiile actuale, nu contează când îți faci nunta!

Dacă trebuie să îți reprogramezi nunta tot anul acesta, nu te panica dacă nu vei găsi Sâmbete libere. Regulile cu privire la organizarea nunților în această perioadă nu mai sunt valabile.

Sfatul meu pentru tine este sa nu-ți fie teamă sa îți organizezi nunta în altă zi decât Sâmbăta. Oamenii vor veni la nunta ta pentru tine, pentru calitatea relației pe care tu o ai cu ei, nu pentru data în care este programată.

Mai bine sa îți organizezi nunta Vinerea, cu furnizori de calitate, decât într-o Sâmbătă cu furnizori slabi.

Mulți miri deja și-au reprogramat nunta Duminica, Vinerea și chiar în alte zile ale săptămânii și vor fi nunți extraordinare, mai ales că nu vei concura cu atât de multe nunți în acea zi. 

7. Ce faci dacă ai dat deja invitațiile!

Nu te stresa, este absolut de înțeles situația prin care trecem. Invitații tăi vor înțelege și se vor bucura că amâni nunta într-o astfel de perioadă și nimeni nu te va judeca. Ține legătura cu ei prin intermediul grupului de Facebook și asigură-te ca i-ai anunțat pe toți că nunta ta se va amâna.

Așa cum am amintit, re-organizarea unei nunți la o dată viitoare, în condiții nesigure, nu e o treabă simplă. Totuși, calmul, comunicarea eficientă și deschisă cu furnizorii voștri de nunți va face diferența. Faptul că refuzați să vă gândiți sau să acceptați ideea amânării sau că refuzați să vă contactați furnizorii, va complica nenecesar lucrurile. Și nimeni nu are nevoie de un stres în plus într-o perioadă și așa plină de incertitudini și probleme!