Nunțile din 2020 și COVID 19 – amânăm, anulăm sau așteptăm? Wedding coaching - Ajutor ma casatoresc! - MAC Florea

Nunțile din 2020 și COVID 19 – amânăm, anulăm sau așteptăm?


Trăim o perioadă cu multe incertitudini. Multe evenimente publice s-au amânat deja, multe instituții și-au închis deja porțile și mulți miri și mirese își rod unghiile de stres pentru că nu știu ce se va întâmpla cu nunta lor.

Toți vor să știe ce să facă. SĂ NE AMÂNĂM NUNTA sau SĂ NE FACEM NUNTA? Cum e mai bine?

Cu toții vrem certitudini. Cu toții căutăm răspunsuri. Este extrem de greu să trăiești în nesiguranță mai ales că nunta este evenimentul pe care îl pregătești de 1-2-3 ani și în care ai investit deja o grămadă de timp, bani și energie.

Mai jos, voi încerca să ofer câteva răspunsuri și soluții din perspectiva mea ca proprietar de 6 saloane de nunți, din perspectiva mea ca viitor mire (am nunta pe 27 iunie 2020) și din perspectiva mea ca wedding coach.

Săptămâna aceasta trebuia sa aibă loc, într-unul din saloanele mele, o nuntă de aproximativ 200 de persoane. Cuplul, care nu era de religie ortodoxă, insista sa facem niște improvizații, să împărțim invitații în două saloane, orice numai să-și facă nunta pe care o  programaseră cu mult timp înainte. Era evident că dacă urmau să facă improvizații nunta urma să fie un fiasco total. După ce criterii îți împarți invitații în saloane? Cum le interzici să treacă dintr-unul într-altul? În care va cânta formația și în care nu?

După lungi discuții cu mirele, mireasa si familiile lor, le-am pus o întrebare : "vreți ca nunta să se facă doar de dragul de a se face sau vreți o nuntă memorabilă, o nuntă de care chiar să vă bucurați împreună cu toți invitații voștri?"

Nu e o tragedie sa amâni o nuntă. E o tragedie să faci un compromis și să faci o nuntă la care să te stresezi că nu vin oamenii, că invitații vin dar abia așteaptă sa plece pentru că nu se simt în siguranță, că nu se distrează pentru că se gândesc la COVID 19, că sunt suspicioși și se tem că ceilalți îi vor îmbolnăvi etc. Sa faci o nuntă, în aceste condiții,  doar de dragul de a o face, e într-adevăr o tragedie.

Iată câteva idei și soluții care să vă ajute să luați niște decizii înțelepte privitoare la nunta voastră în perioada imediat următoare.

1. Nu vă grăbiți să luați decizii.

Aveți răbdare pentru că lucrurile se schimbă de la o săptămână la alta, de la o lună la alta în funcție de directivele guvernului.  În momentul de față, regulile privitoare la înmânarea invitațiilor de nuntă nu mai sunt valabile. Poți să dai invitațiile si cu două săptămâni înainte de nuntă.

Stabiliți bine ce vă doriți de la nunta voastră. Vreți să aveți nunta la care ați visat? Vreți o nuntă memorabilă în sensul bun sau vreți să vă faceți nunta numai de dragul de a o face? Dacă o faceți doar de dragul de a o face, dați invitațiile și faceți nunta fie ce o fi. Scăpați de ea și gata. Dacă vă doriți o nuntă extraordinară, atunci aveți răbdare. Nu e o tragedie să amâni o nuntă. Dacă tu alegi să îți amâni nunta, invitații tăi îți vor mulțumi, nu te vor bârfi. Îți vor mulțumi pentru faptul că ai ales să fii responsabil și să nu le pui sănătatea în pericol. Mirele de mai sus, care a făcut postare pe Facebook spunând că și-a amânat nunta, a primit numai mesaje de felicitare pentru alegerea făcută.

2. Nici un furnizor de servicii nu vrea să piardă contractul cu voi.

Toți sunt oameni, toți sunt dispuși să vă asculte și să ajungă cu voi la un punct comun. Să nu vă fie teamă să vă contactați furnizorii și să le spuneți: "știți… e posibil să… care ar fi soluția?" Și furnizorii vor evenimente frumoase, evenimente la care invitații să se simtă bine și mirii să fie mulțumiți. Nu vă temeți că vă pierdeți banii, avansurile etc. Furnizorii nu vor să piardă contractele așa că nu vă veți pierde banii dacă amânați nunta. Furnizorii sunt dispuși să comunice cu voi și să vă ajute să găsiți soluții. Este o problemă dacă vrei să anulezi o nuntă la ei și să alegi alt furnizor. Însă dacă vrei să amâni pentru o dată ulterioară nu este nicio problemă.

3. Sănătatea e pe primul loc

Mai importantă decât nunta voastră, în acest moment, este sănătatea voastră, a familiilor voastre și a invitaților voștri.

4. Nu vă grăbiți să dați invitațiile.

În acest moment, toată lumea așteaptă directive noi de la o lună la alta și nu există certitudini. Creați în schimb un eveniment privat pe Facebook cu nunta voastră. Adăugați acolo toate persoanele care urmează să fie invitate. Acolo vă țineți invitații la zi cu informațiile despre nunta voastră.

5. Comunicați cu furnizorii pe care i-ați ales

Dacă aveți nunțile în lunile imediat următoare, Mai, Iunie, vă puteți suna furnizorii și îi puteți întreba orientativ ce alte date s-ar mai putea găsi dacă ar fi să amânați evenimentul. Nu vă cramponați de o dată anume. Succesul nunții voastre este dat de felul cum sunteți și de modul în care vă  pregătiți, nu de o dată anume.

În acest moment nu există certitudini, răspunsuri clare. Nimeni nu vă poate spune ce se va întâmpla cu nunțile din Mai, Iunie, Iulie sau chiar August. Mai importantă decât nunta este sănătatea. Comunicați cu furnizorii voștri, căutați împreună cu ei alternative și soluții și nu renunțați la nunta visurilor voastre. Nu faceți compromisuri cu nunțile voastre, nu încercați să faceți improvizații sau să fentați regulile. Este în joc sănătatea noastră a tuturor.

Nunta ta va avea loc atunci când toți invitații și furnizorii se vor simți în siguranță.

Vino și în grupul nostru de mirese unde poți să pui orice întrebare legată de nuntă și noi îți vom răspunde. https://www.facebook.com/groups/ajutormacasatoresc/