Cum sa oferi invitatia de nunta


Inainte de primul dans emotionat impreuna, inainte de a taia cu un zambet larg prima felie din mult asteptatul tort de nunta, mirii mai au de executat fara greseala un tango social pe cat de greu pe atat de frumos: inmanarea invitatiilor de nunta.

Iar invitatiile, embosate, litografiate sau imprimate digital, trebuie inmanate mai presus de toate cu sufletul plin de bucuria nuntii si cu drag de oamenii pe care ii pretuiesti mai mult decat orice. Pentru ca unde dragoste nu e, nimic nu e. Si asta se aplica frumos in toate relatiile: cuplu, familie, prietenie si se resimte puternic la nivel de cunostinte apropiate sau indepartate.

Daca ar fi sa punctam niste reguli de eticheta pentru inmanarea invitatiilor de nunta ele ar suna cam asa:

  • Invitatia se inmaneaza personal, pe cat posibil. Era digitala, instalata insidios peste relatiile sociale, ii face pe multi sa creada ca invitatia, atasata in subsolul unui mesaj succint, ar transmite suficient de bine atat informatia cat si emotia. Ceea ce e doar partial adevarat.
  • Daca nu poti ajunge personal in toate localitatile de unde ai invitati, timite invitatia prin curier dar trimite-o in format fizic. Sansele ca o persoana sa se simta mai putin apreciata pentru ca nu i-ai trimis o invitatie in format fizic sunt destul de mari. Iar de la a te simti lipsit de importanta si pana la a refuza invitatia la nunta e doar un pas.
  • Invitatia se ofera la o intalnire relaxata, fara graba si niciodata din mers. Emotia se transmite cel mai bine la o intalnire fata in fata, cu o strangere de mana, un zambet si o imbratisare.
  • Chiar daca pare contraproductiv sa stabilesti o intalnire, sa stai de vorba, sa arati interes fata de preocuparile altora cand tu ca mire ai atatea lucruri pe cap, sa oferi din timpul tau inainte de a cere timpul celuilalt e o dovada de politete si bun gust. Si nimic nu cucereste mai repede inimile oamenilor decat putina atentie.
  • Nu folosi expresii precum „am venit sa-ti dau o amenda”, „urmeaza sa te taxez”, „am o surpriza neplacuta pentru tine” si alte cuvinte care iti pun evenimentul din start intr-o lumina defavorabila. Fii mandru de nunta pe care o organizezi, transmite incredere, pune suflet si implica-te atat in organizarea nuntii dar mai ales in inmanarea frumoasa a invitatiilor.

Ca sa stii cum sa balansezi frumos mersul pe sarma relatiilor sociale cu un design de zile mari al invitatiilor te invit sa parcurgi relaxat paginile in care am pus special pentru tine toata informatia de care ai nevoie pentru a bifa cu succes alegerea invitaiilor si inmanarea lor. Pentru o multime de miri stresati, un astfel de ghid a fost gura de aer proaspat de care aveau nevoie pentru a se asigura ca fac tot ce trebuie pentru invitatii lor. O poti face si tu!

Da click AICI si afla ce ti-am pregatit!