Cununia în aceeași zi cu nunta? Ce probleme pot apărea și cum să le eviți!


Nu este absolut nicio problemă dacă ați ales deja să vă faceți cununia și petrecerea de nuntă într-o singură zi sau în zile separate.

Important e să vă asumați răspunderea pentru alegerea făcută.

Și apoi să creați un program pe care să îl respectați. Dacă alegeți să faceți cununia în aceeași zi cu nunta trebuie să știți ce presupune o astfel de zi, cum să vă pregătiți pentru ea și ce să faceți ca să nu ajungeți la local super obosiți și fără niciun chef de distracție.

Nu există variante greșite însă noi recomandăm să vă faceți nunta și cununia civilă în zile separate pentru că există anumite avantaje.

Însă, dacă nu le puteți separa, important este să vă pregătiți temeinic pentru ziua nunții. Mai jos aveți câteva sfaturi despre asta.

Cum decurge, pe ore, ziua nunții la o nuntă de seară? Iată un exemplu de program:

De reținut! Cel mai important e să nu fii nicio secundă luat prin surprindere și să nu știi ce să faci în ziua nunții. Te invit să îți creezi propriul program pentru ziua nunții ca să te poți ghida după el și să nu te încurci.

05:00- 08:00 – trezire, programări coafor, machiaj

09:00-11:00 – cununia civilă

12:00 – 13:00 – tradiții de început (gătit mire, preluat nași, gătit mireasă)

15:00 – 16:00 – ședință foto (se poate face înainte sau după biserică)

16:00- 18:00 – biserică

19:00 – 20:00 – ajungerea la local

20:00 – 05:00 – distracție

Ce cifră se repetă în tot acest program de nuntă? Ora 05:00. Ceea ce înseamnă că unii dintre voi veți avea un program de 24 de ore continuu, fără somn.

Cu cât trece timpul cu atât crește oboseala și stresul. În tot acest timp trebuie să faceți față căldurii, evenimentelor neprevăzute, deshidratării și mai ales pantofilor. Problema e că nu poți să ajungi la local și să începi cu scuze: că te-ai trezit la ora 5, că ești obosit, că ai trecut prin atâtea, că ai nevoie de timp să-ți revii, și asta să le spui invitaților tăi.

Pentru că invitații tăi s-ar putea să spună: ”dacă știam că sunteți obosiți și nu aveți timp să-mi dedicați puțină atenție și câteva zâmbete probabil că nu v-aș mai fi deranjat și aș fi stat acasă.” Nu îți permiți acest lucru pentru că invitații tăi îți dedică timpul lor, energia lor și banii lor și vor să fie tratați măcar cu un zâmbet și cu o apreciere pe care voi trebuie să o oferiți.

Nu te speria. Datorită cantității de adrenalină din sânge, vei reuși să faci față cu brio oboselii și să treci cu bine peste toate.

Există însă o problemă.

Cele mai multe persoane dragi ție (cei mai buni prieteni, rude, părinți, nași) vor trebui să fie alături de tine de dimineață, de la ora 9 până seara la local. Când vei ajunge la local, vei constata că cei care au fost alături de tine toată ziua nu mai au chef de nimic, sunt super obosiți, nu au chef să fie primii pe ringul de dans alături de tine ca să faceți împreună atmosferă. Și te vei întreba de ce te-au lăsat baltă? Pentru că nu e nunta lor. Sunt obosiți de toată ziua și vor să se relaxeze.

O mulțime de miri am auzit care ajung la local și spun: ”abia aștept să se termine, m-am săturat de atâtea pupături, vai ce zi chinuitoare.”

Ca să nu fie așa, vă recomand să puneți accentul pe 2 lucruri.

  1. Fie separați cununia civilă și o faceți în cu totul altă zi – recuperați mult timp. Nu vă mai treziți dimineața, n-o să mai fiți pe drumuri atât de mult, n-o să vă mai pupați cu atât de multe persoane și la cununia civilă și la local.
  2. Mai umblați la tradiții – scurtați cât puteți timpul alocat tradițiilor. Asta dacă se poate. Alegeți doar ce vă face plăcere și renunțați la restul. Cu cât ai mai puține lucruri de făcut înainte, cu atât vei fi mai odihnit la local.

Ce e mai important pentru tine? Cununia sau petrecerea de nuntă?

Dacă cununia este mai importantă pentru tine, fă în așa fel încât să fii odihnit la cununie. Dacă petrecerea de nuntă e mai importantă, organizează-ți timpul de așa natură și pregătește-te încât să fii aici energic, să fii bine dispus, să zâmbești pentru invitații tăi.