Esti invitat la nunta? Top 10 reguli pe care ar trebui sa le respecti ca sa faci o impresie buna!


  • Acasa
  • »
  • Blog
  • »
  • Invitatia de nunta
  • »
  • Esti invitat la nunta? Top 10 reguli pe care ar trebui sa le respecti ca sa faci o impresie buna!

La orice nunta exista 3 parti implicate: mirii, furnizorii de nunta si invitatii. Daca oricare dintre cele 3 parti nu se comporta adecvat, nunta se va transforma intr-un eveniment cu amintiri neplacute.

Esti mire? Fii o gazda buna pentru invitatii tai!

Esti furnizor? Fii profestionist si da-ti tot interesul ca serviciile oferite sa fie de calitate!

Esti invitat? Respecta regulile de mai jos ca sa faci o impresie buna si sa fii apreciat!

1. Confirma prezenta

Integritatea si onestitatea sunt cele mai apreciate calitati ale unui om. Pentru miri, prezenta invitatilor la nunta este de nepretuit, dar in acelasi timp presupune cheltuieli cu meniul, cazarea, dar si detalii organizatorice cu asezarea la mese, cerinte speciale.

Odata ce ai primit invitatia la o nunta si din momentul in care stii ca vei participa, nu astepta sa fii sunat special de miri cu cateva zile inainte de nunta ca sa confirmi participarea. Confirma tu prezenta prin email, telefon, pe Messenger, pe Whatsapp si scuteste-i de o grija in plus intr-o perioada extrem de aglomerata si stresanta.

Daca stii ca nu poti ajunge la nunta, fii politicos si anunta mirii din timp. Ei vor aprecia acest lucru. Iar daca doresti sa faci o impresie super buna, fa-le un cadou chiar daca nu ajungi la nunta. Cadoul poate fi sub forma baneasca sau ceva personalizat. Asa le vei arata ca iti pasa de ei.

2. Respecta ora precizata in invitatie

Punctualitatea arata respectul tau fata de evenimentul la care participi. Fii punctual chiar si la nunta! Ora scrisa pe invitatie nu e doar un reper aproximativ ci reprezinta ora la care mirii vor sa inceapa petrecerea. Daca invitatii vin pe rand, tot programul se decaleaza. Masa va fi servita cu intarziere, dansul mirilor, cel mai important moment al serii, va fi lipsit de farmec pentru ca multi vor lipsi etc. Totusi, daca esti in imposibilitatea de a ajunge la timp si vei intarzia, fii politicos si anunta mirii, asa vei face o impresie buna.

3. Nu te imbraca in alb

Chiar daca e vara si te tenteaza o rochie alba, alege sa lasi mireasa sa fie in centrul atentiei si poarta culori pastel, rochii vesele si elegante dar nu albe. Nu fa concurenta miresei chiar daca stii ca nu se supara. Acet lucru este valabil si pentru domni, adopta o tinuta clasica si evita costumele albe.

4. Nu pupa mirii la intrare

O nunta are sute de invitati. Chiar daca mirii sunt prietenii tai, esti fericit si vrei ca ei sa stie asta, alege sa le strangi mana sau sa ii imbratisezi, fara sa ii pupi la intrare, deoarece fata lor se poate irita sau machiajul miresei se poate lua.

5. Nu da dedicatii in timpul nuntii

Alege sa respecti dorintele si alegerile mirilor in materie de muzica si nu intrerupe programele muzicale stabilite cu dedicatii. Nunta este un eveniment la care trebuie sa se distreze toti cei invitati, asa ca evita sa arunci cu bani la muzica si sa dai dedicatii. Chiar daca nu iti place muzica nu te da in spectacol mergand la ei si certandu-i pentru ca nu tu esti organizatorul. Tu ai venit la nunta sa le fii alaturi mirilor nu sa coordonezi muzica!

6. Nu fura mireasa fara acordul ei

Momentul "furatului miresei" trebuie sa se desfasoare organizat. Daca iti doresti sa faci parte dintre "teroristi" cere acordul miresei inainte de a o fura. Iar daca aceasta nu doreste sa fie furata, respecta-i dorinta, este nunta ei si e normal sa isi doreasca sa fie prezenta pe tot parcursul evenimentului. Alege sa nu provoci momente de tensiune in timpul nuntii si sa strici fericirea mirilor pentru ca nu e politicos.

7. Respecta asezarea la mese

Chiar daca tu ti-ai dori sa stai cu alte persoane la masa, respecta planul mirilor si aseaza-te unde ti-au repartizat locul. E nunta lor si fii sigur ca au gandit fiecare aspect cu mare atentie. Totusi, daca vrei sa eviti o situatie jenanta pentru tine, poti sa discuti cu mirii asezarea la mese inca din momentul in care iti confirmi prezenta.

 

8. Participa la dansul mirilor

Dansul mirilor este cel mai emotionant moment pentru miri si au nevoie de toata sustinerea. Asadar, atunci cand incepe dansul mirilor, fii politicos si ridica-te de la masa. Mergi la marginea ringului, aplauda, implica-te si contribuie la acest moment emotionant al nuntii. Bucura-te de bucuria lor si fii alaturi de ei.

 

9.Distreaza-te impreuna cu ceilalti

Chiar daca muzica nu e 100% pe placul tau ridica-te de la masa si distreaza-te. Daca tot ai venit la nunta nu sta pe margine ci alege sa te distrezi impreuna cu ceilalti. Distreaza-te insa ca la nunta nu ca in club. Fii atent la consumul de alcool pentru ca risti sa transformi nunta intr-un spectacol mai putin placut atragand atentia asupra ta. Evita excesele pentru ca nu merita sa strici un eveniment unic in viata mirilor, nunta.

 

10. Multumeste si daruieste din suflet

La final, multumeste mirilor si ofera cu generozitate darul de nunta. Alege sa pastrezi o tinuta decenta si sa pleci cu demnitate de la nuntile prietenilor tai. E neplacut sa pleci descheiat la camasa, fara cravata, cu machiajul scurs, beat si cu hainele in dezordine. Fii decent si toti vor aprecia asta chiar daca pleci de la o petrecere la care te-ai distrat pe cinste. Asa vei face o impresie foarte buna si vei fi apreciat de toti!