Se dă drumul la nunți după 15 mai! În ce condiții?


Veste extraordinară! Se dă drumul la concertele mari de vară Untold, Neversea și Electric Castle. Și dacă se dă drumul la concerte, se dă drumul și la nunți!

După amânări repetate, mirii și invitații lor vor să știe un singur lucru: când se dă drumul la nunți în 2021? În ce condiții? Fără dans? În aer liber? Câte persoane vor putea participa?

Asociația Furnizorilor din Industria Nunților vrea să ceară serios Guvernului ca din 15 Mai să se poată da liber la nunți.

Emil Boc, primarul Clujului chiar a declarat că ”viața nu se poate opri în loc” și că ar fi timpul să se poată relua evenimentele mari, concertele Electric Castle, Untold și Neversea. Și dacă se cere cu insistență redeschiderea festivalurilor atunci sigur se vor relua și nunțile.

Condițiile propuse pentru a se da drumul la nunți sunt cele propuse și pentru concerte sau alte tipuri de evenimente: testarea tuturor invitaților, vaccinarea sau trecerea prin boală.

Propunerile înaintate guvernului vor ține cont de cele 3 scenarii: roșu, galben și verde și de incidența cazurilor.

Conform ultimelor discuții, într-un local de 500 de metri pătrați ar putea fi introduse, în scenariul verde 200 de persoane, în scenariul galben 100 de persoane, iar în scenariul roşu invitaţii ar trebui automat testați sau pot participa doar dacă sunt toți vaccinați. 

În scenariul roșu, nunțile se vor putea ține doar dacă invitații vor fi vaccinați, trecuți prin boală sau dacă sunt dispuși să facă un test rapid înainte de eveniment.  

În alte scenarii, dacă la nuntă sunt prezente doar persoane vaccinate sau trecute prin boală, nunțile vor putea fi organizate normal, cu un număr mai mare de invitați și cu dans.

Acestea sunt însă doar propuneri. Hotărârile finale le vom afla după 15 mai.

Rămâne de văzut cum va fi primită propunerea Asociației Furnizorilor de către Guvern și ce decizii vor fi luate pentru ca nunțile să poată avea loc în siguranță.